Skip to main content.

Βιωσιμότητα στο

Δημιουργώντας έναν πιο όμορφο κόσμο

Η βιωσιμότητα σημαίνει πολλά για εμάς, καθώς τα προϊόντα μας δεν θα υπήρχαν χωρίς τα φυσικά υλικά που προέρχονται από τα δάση μας. Η δημιουργία ομορφιάς μέσω της τέχνης είναι ο λόγος ύπαρξή μας και για να το κάνουμε αυτό με βιώσιμο τρόπο προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώσουμε τη διαδικασία παραγωγής μας και να μειώσουμε ενεργά τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον. Για έναν ολοένα και πιο όμορφο κόσμο.

Ο πλανήτης μας

Ο πλανήτης μας μετράει

Στόχος μας είναι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επιτύχουμε ένα βιώσιμο μέλλον, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι έχουμε πολλά βήματα ακόμη μπροστά μας. Με έμφαση στα οικολογικά υλικά και μεθόδους, λαμβάνουμε ενεργά μέτρα για να ελαχιστοποιήσουμε το αποτύπωμά μας μαζί με μια επιλεγμένη ομάδα συνεργατών.

Βιώσιμα προϊόντα στην ουσία τους

Στο Desenio, η βιωσιμότητα των προϊόντων μας βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής μας. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με ένα χαρτοποιείο με οικολογική συνείδηση για να δημιουργήσουμε τα poster μας, χρησιμοποιώντας μόνο χαρτί πιστοποιημένο ως προερχόμενο από βιώσιμα διαχειριζόμενα δάση. Χρησιμοποιούμε χαρτί υψηλής ποιότητας, µη επιχρισµένο, ανθεκτικό στον χρόνο, για να διασφαλίσουμε την ανθεκτικότητα των poster.

Forest Stewardship Council®

Εκτυπωμένα σε φιλικό για το περιβάλλον χαρτί

Το Desenio είναι πιστοποιημένο από το FSC®, κάτι που σημαίνει ότι τα δέντρα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή poster συλλέγονται με υπεύθυνο τρόπο που παρέχει περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Νοιαζόμαστε τόσο για το περιβάλλον όσο και για την κοινωνία

Από το 2020 είμαστε μία πιστοποιημένη εταιρεία του Forest Stewardship Council® (FSC), ένα ακόμα βήμα για το ταξίδι μας προς τους στόχους μας για βιωσιμότητα. Το FSC είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που θέτει υψηλά πρότυπα για να διασφαλίσει ότι η δασοκομία ασκείται με περιβαλλοντικά υπεύθυνο και κοινωνικά ευεργετικό τρόπο.

Η πιστοποίηση από την FSC σημαίνει ότι πληρούμε αυτά τα πρότυπα και αποτελεί εγγύηση ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των poster μας προέρχονται από βιώσιμα, πιστοποιημένα από το FSC δάση.

Ο κωδικός πιστοποίησής μας από το FSC: SAI-COC-010910

Our FSC Trademark License Code: FSC-C153048

FSC Certification

Τέχνη εκτυπωμένη στη Σουηδία σε πιστοποιημένα φιλικό για το περιβάλλον χαρτί

Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με ένα χαρτοποιείο με περιβαλλοντική συνείδηση. Το χαρτοποιείο μας είναι πιστοποιημένο από το FSC, όπως και το χαρτί που χρησιμοποιείται για τα poster και τα πασπαρτού μας. Όλα τα poster μας (με εξαίρεση κάποια Handpicked σχέδια) είναι πιστοποιημένα και φέρουν το σύμβολο FSC Mix στον ιστότοπό μας, το οποίο εγγυάται ότι τουλάχιστον το 70% του ξύλου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή τους είναι από πιστοποιημένα από το FSC δάση.

Vi Agroforestry

Για κάθε δέντρο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή έργων τέχνης που έχουν πουληθεί, φυτεύουμε δύο νέα

Ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε να φυτέψουμε 35000 δέντρα.

Το 2017 γίναμε υπερήφανοι συνεργάτες της Vi Agroforestry, ενός οργανισμού που από το 1983 έχει φυτεύσει 120 εκατομμύρια δέντρα και στηρίζει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους στον αγώνα κατά της φτώχειας. Σε συνεργασία με την Vi Agroforestry, φυτεύουμε δύο νέα δέντρα για κάθε δέντρο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των έργων τέχνης που έχουν πουληθεί. Από το 2017, έχουμε φυτέψει περισσότερα από 35.000 δέντρα!

Καταπολέμηση της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής ταυτόχρονα

Η Vi Agroforestry πιστεύει ότι η ανθρώπινη και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα συμβαδίζουν. Μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης της δουλειάς των μικροκαλλιεργητών, εργάζονται για να εξασφαλίσουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο βιοπορισμό των αγροτών όσο και στο περιβάλλον. Με την εκπαίδευση των μικρών καλλιεργητών στην Ανατολική Αφρική σχετικά με τη βιωσιμότητα και τη φύτευση δέντρων, οι αγρότες μπορούν να κερδίσουν τα προς το ζην και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Οι άνθρωποί μας

Ένα μέρος έμπνευσης, επιρροής και βελτίωσης

Στο Desenio θέλουμε όλοι οι υπάλληλοί μας να αισθάνονται πάντα ευπρόσδεκτοι. Το Desenio είναι ένα μέρος που επηρεάζει, εμπνέει και ωριμάζει και το εργασιακό μας περιβάλλον ευδοκιμεί έχοντας ως θεμέλιο το πάθος, την αφοσίωση και τη φιλικότητα. Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 140 εργαζόμενοι στο Desenio με έδρα τη Στοκχόλμη, με περισσότερες από 15 διαφορετικές εθνικότητες. Θα θέλατε να δουλέψετε μαζί μας; Δείτε τις διαθέσιμες θέσεις μας!

ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μια κοινή αποστολή με τους προμηθευτές μας

Στο Desenio συνεργαζόμαστε εξωτερικά με μια μικρή επιλεγμένη ομάδα προμηθευτών, με έδρα την Ευρώπη και την Ασία. Φτιάχνουμε αυτές τις σχέσεις με προσοχή και μαζί σεβόμαστε τις απαιτήσεις της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης που ορίζονται στον κώδικα δεοντολογίας μας. Αυτός αποτελείται από 10 αρχές μέσα στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα που καλύπτουν τομείς όπως ώρες εργασίας, μισθοί, παιδική εργασία, διακρίσεις και υγεία και ασφάλεια.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο τον Κώδικα Δεοντολογίας εδώ

Τα προϊόντα μας

Διατηρούμε υψηλά πρότυπα κατά την παραγωγή των έργων τέχνης μας και δίνουμε σημασία στη δεξιοτεχνία πίσω από τα προϊόντα μας. Μαζί με τους προμηθευτές μας, προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής των προϊόντων μας μέσω της προσεκτικής βελτίωσής τους.

Διαβάστε περισσότερα - Τα προϊόντα μας