Skip to main content.

Ενδυναμωτική τέχνη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αυτή την Εβδομάδα της Γυναίκας, γιορτάζουμε την καλλιτεχνική έκφραση ως μια μορφή ενδυνάμωσης και ελευθερίας. Έχουμε συνεργαστεί με πέντε ταλαντούχες καλλιτέχνιδες για τη δημιουργία της Συλλογής της Εβδομάδας των Γυναικών.

Back to top

Kit Agar

"Θα περιέγραφα την τέχνη μου ως αιθέρια και θηλυκή, αλλά δεν μου αρέσει να ορίζω τη θηλυκότητα ως κάτι συγκεκριμένο: Δεν θέλω να βάζω περιορισμούς στο τι θα έπρεπε να είναι η θηλυκότητα."

Κάνω τέχνη πρώτα για τον εαυτό μου

Είμαι καλλιτέχνιδα από το Ηνωμένο Βασίλειο, με έδρα το Βέλγιο. Πάντα με ενδιέφερε τέχνη. Ως ντροπαλό παιδί, έκλινα προς τις τέχνες και τη χειροτεχνία για να μπορέσω να δραπετεύω στον δικό μου μικρό κόσμο.

Η τέχνη που κάνω είναι για μένα. Ακόμα κι αν κανείς δεν την έβλεπε, θα έκανα την ίδια δουλειά. Υπό αυτή την έννοια, η τέχνη μου είναι πολύ προσωπική. Μου αρέσει να αφήνω την τέχνη μου να ζει όπως είναι.

Back to top

Reyna Noriega

"Βρήκα το στυλ στην τέχνη μου περίπου την ίδια στιγμή που βρήκα τον εαυτό μου. Υπήρξε μια μετατόπιση από τη δημιουργία για άλλους ανθρώπους στη δημιουργία για τον εαυτό μου, και αυτό κατέληξε να εξυπηρετεί τους ανθρώπους περισσότερο, επειδή ήταν πιο αυθεντικό."

Γιορτάζοντας τις γυναίκες στα πιο ελεύθερά τους

Είμαι εικαστικός και συγγραφέας από το Μαϊάμι. Τα πράγματα που μου φέρνουν ευτυχία είναι τα ίδια πράγματα που μου δίνουν έμπνευση. Ο πολιτισμός μου και το περιβάλλον μου είναι μια τεράστια πηγή έμπνευσης.

«Ήθελα να δημιουργήσω τέχνη που θα ήταν ανεβαστική και που θα γιόρταζε τις γυναίκες στα καλύτερά τους, την ελευθερία και την αυτοπεποίθηση τους. Στην ποικιλία των αποχρώσεων του δέρματος και των στυλ μαλλιών που χρησιμοποιώ, ελπίζω ότι κάθε γυναίκα μπορεί να δει τον εαυτό της.

Back to top

Maxime Rokus

"Βρήκα το στυλ στην τέχνη μου περίπου την ίδια στιγμή που βρήκα τον εαυτό μου. Υπήρξε μια μετατόπιση από τη δημιουργία για άλλους ανθρώπους στη δημιουργία για τον εαυτό μου, και αυτό κατέληξε να εξυπηρετεί τους ανθρώπους περισσότερο, επειδή ήταν πιο αυθεντικό."

Χρήση ψηφιακών εργαλείων για την τέχνη

Είμαι η Maxime, μια καλλιτέχνιδα με έδρα το Άμστερνταμ. Κάνω τέχνη από τότε που θυμάμαι, αλλά αποφάσισα να σπουδάσω γραφιστική. Αυτό δεν επηρέασε την τέχνη μου, αλλά με εισήγαγε στις δυνατότητες χρήσης ψηφιακών εργαλείων.

Η διαδικασία δημιουργίας τέχνης για μένα ξεκινά με το photoshop. Δοκιμάζω διαφορετικές στρώσεις και χρώματα για να αποφασίσω τι φαίνεται όμορφο, και στη συνέχεια, όταν βρίσκω κάτι που μου αρέσει, αρχίζω να δημιουργώ με το Ipad μου!

Back to top

Marta Leyva

"Η εκτίμηση για την πόλη μου και τον πολιτισμό μου είναι κάτι που έχει αναπτυχθεί μέσα μου τώρα που ζω στο εξωτερικό. Άρχισα να δίνω μεγαλύτερη σημασία στις παραδόσεις και τον πολιτισμό. Το 2017 έπιασα για πρώτη φορά ένα πινέλο και ερωτεύτηκα!"

Ανακαλύπτοντας τυχαία το ταλέντο μου στη ζωγραφική

Είμαι από τη Βαρκελώνη, αλλά έχω την έδρα μου στη Στοκχόλμη εδώ και 10 χρόνια. Το 2017 έπιασα για πρώτη φορά ένα πινέλο και ερωτεύτηκα! 6 μήνες αργότερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη μου έκθεση, η οποία είχε τεράστια επιτυχία! Μέσα από αυτό έμαθα ότι η ζωή κάποιου μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο σε μια νύχτα.

Η συμβουλή μου σε όλους σας είναι να ακολουθήσετε το πάθος σας και να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Αν σας αρέσει κάτι, δεν πρέπει να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας και απλά να το κάνετε!

Back to top

Sara Abramson

"Η τέχνη μου έχει να κάνει με το να είσαι ο εαυτός σου. Πιστεύω ότι κάθε γυναίκα πρέπει να είναι σε θέση να κυβερνήσει τον δικό της κόσμο ακούγοντας τον εαυτό της και γνωρίζοντας ότι οι απαντήσεις είναι πάντα μέσα της."

Απεικόνιση τόσο της δύναμης όσο και της ευαισθησίας

Τα μηνύματα που γράφω στα έργα τέχνης μου είναι σημάδια για το πού βρίσκομαι στη ζωή μου. Υπήρξε μια περίοδος που ζωγράφιζα φράσεις όπως «τι θέλεις;» ή «τι περιμένεις;» - αυτό ήταν περίπου την εποχή που παράτησα την καριέρα μου στις τηλεπικοινωνίες για να αρχίσω να ακολουθώ το πάθος μου και να αρχίσω να ζωγραφίζω.

Οι γυναίκες στους πίνακες μου είναι και ισχυρές και ευάλωτες: συχνά κοιτάζουν προς τα κάτω, κάνουν οπτική επαφή με τον θεατή, αλλά επίσης συνήθως δείχνουν το λαιμό τους. Επικοινωνούν την ευάλωτη θέση τους, αλλά και το ότι έχουν αποφασίσει το πώς θα ζήσουν τη ζωή τους.