Skip to main content.

Art for Oceans

Προς στήριξη του Blue Marine Foundation

Μία συλλογή φωτογραφιών από το Desenio

Η ομορφιά και η ποικιλομορφία των ωκεανών μπορεί σύντομα να χαθεί για πάντα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Το μέλλον μας στηρίζεται σε αυτό.

Η Ιστορία

Φανταστείτε ότι στέκεστε στην ακτή. Το νερό είναι καταγάλανο, ο αστραφτερός ήλιος μαγευτικός. Κάτω όμως από την επιφάνεια του νερού δε θα βρείτε αυτό που θα περιμένατε. Φανταστείτε ότι έχει χαθεί ολόκληρη η ζωή. Τα ψάρια δεν υπάρχουν πουθενά. Ακόμα και η θαλάσσια χλωρίδα, όπως τα φύκια και η βλάστηση δεν υπάρχουν πια. Η μαζική εξάλειψη της θαλάσσιας ζωής ακούγεται τρομακτική αλλά δυστυχώς, αυτό θα είναι το μέλλον μας και συμβαίνει κάτω από τα μάτια μας.

Τι συμβαίνει στους ωκεανούς;

Οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί μας δεν είναι καινούργιες. Υπάρχουν για χρόνια και επιδεινώνονται γρήγορα. 90% του άγριου ιχθυαποθέματος έχει υπεραλιευτεί ή εξαφανιστεί τελείως, φέρνοντας το χάος στη θαλάσσια οικολογία. Όταν ένα είδος υπεραλιευτεί, η αντίδραση στην αλυσίδα είναι τεράστια. Εξαντλώντας τον θαλάσσιο πληθυσμό με το ψάρεμα για εμπορικούς σκοπούς, μειώνεται η δυνατότητα αναπαραγωγής, κάτι που σημαίνει ότι τα είδη αργά αλλά σταθερά εξαφανίζονται. Τα τελευταία 50 χρόνια, το ποσοστό της υπεραλίευσης έχει τριπλασιαστεί.

Τι είναι αυτό που μετράει;

Οι ωκεανοί μας, όχι μόνο μας παρέχουν φαγητό και εργασίες, αλλά είναι και υπεύθυνοι για τη μισή παραγωγή του οξυγόνου καθώς και της απορρόφησης του 50% του παγκόσμιου CO2. Μία μεγάλη φάλαινα απορροφά κατά μέσο όρο 33 τόνους CO2 σε 60 χρόνια, ενώ ένα δέντρο μόλις 1.3 τόνους για το ίδιο διάστημα. Οι ζωές μας εξαρτώνται στην κυριολεξία από τους ωκεανούς.

Πώς θα κάνουμε την ανατροπή;

Οι θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές και το βιώσιμο ψάρεμα, όχι μόνο θα «επουλώσουν» τις θάλασσες, αλλά θα αλλάξουν και το μέλλον μας. Γι΄αυτό τον λόγο, το Desenio αποφάσισε να συνεργαστεί με το Blue Marine Foundation (BLUE), στο έργο του για την προστασία των ωκεανών. Το BLUE, ως φιλανθρωπικός οργανισμός, κάνει τη διαφορά δημιουργώντας θαλάσσια αποθέματα, εφαρμόζοντας βιώσιμα μοντέλα ψαρέματος και αποκαθιστώντας ζωτικά θαλάσσια περιβάλλοντα. Επίσης, δουλεύουν ακατάπαυστα για την ευαισθητοποίηση γύρω από αυτά τα θέματα και για να επηρεάσουν τους υπεύθυνους των λήψεων σημαντικών αποφάσεων. Με τη συλλογή μας, Art For Oceans, θέλουμε να βοηθήσουμε το BLUE να τραβήξει την προσοχή στην κρίση των θαλασσών και να στηρίξει μία λύση που θα διασφαλίσει τη ζωή και την ομορφιά που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια των θαλασσών. Όταν αγοράζετε poster από το Desenio, μας στηρίζετε σε ένα ζήτημα που είτε θα σώσει ή θα καταστρέψει τη ζωή στον πλανήτη.

72 Ποσοστό Του πλανήτη μας είναι νερό.

Προς στήριξη του Blue Marine Foundation, το Desenio Design Studio δημιούργησε μία συλλογή 18 poster ως φόρο τιμής στη ζωή και την ομορφιά των ωκεανών μας. Υποστηρίξτε μας σε αυτό το σημαντικό για το μέλλον της ζωής στη Γη ζήτημα.

Art for Oceans - συλλογή φωτογραφιών για τη στήριξη του Blue Marine Foundation

Η Art for Oceans είναι μια συλλογή που δημιουργήθηκε από το Desenio Design Studio για την υποστήριξη του Blue Marine Foundation, ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος με αποστολή την προστασία των ωκεανών μας. Απειλούμενο από την υπεραλίευση, τον αποχρωµατισµό των κοραλλιών και πολλά άλλα, το μέλλον των ωκεανών στον πλανήτη μας εξαρτάται από εμάς, τους ανθρώπους.

Έχετε ποτέ σταθεί σε μια παραλία με τον ωκεανό μπροστά σας και αισθανθήκατε συγκλονισμένοι από τη θέα; Ή έχετε κάνει κατάδυση ανάμεσα σε κοραλλιογενείς υφάλους και νιώσατε εκστασιασμένοι στη θέασή τους; Σύντομα, μπορεί αυτό να μην είναι δυνατόν πια. Οι ωκεανοί μας είναι στα πρόθυρα της καταστροφής, και για να επιβιώσουν χρειάζονται τη βοήθειά μας. Βοηθώντας τους ωκεανούς, όχι μόνο βοηθάμε την άγρια ζωή τους, αλλά και το μέλλον της ανθρωπότητας. Η συνέχιση της υπεραλίευσης, των εκπομπών και πολλών άλλων θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο τέλος των ωκεανών μας.

Σε συνεργασία και με την στήριξη στο Blue Marine Foundation, το Desenio Design studio έχει δημιουργήσει μια όμορφη συλλογή με θέμα τους ωκεανούς. Με φωτογραφίες, poster κειμένου και γραφικά σχέδια, αυτή η συλλογή αναδεικνύει την ομορφιά και τη σημασία των ωκεανών. Για να ανακάμψουν και να επιβιώσουν πρέπει να δράσουμε όλοι. Όταν αγοράζετε poster από τη συλλογή Art For Oceans, υποστηρίζετε τον σκοπό τους και βοηθάτε να κάνουν τη διαφορά.